Het is niet het leukste van de organisatie van jullie bruiloft, maar wel een belangrijk onderdeel, het bepalen van jullie budget.

Wat is belangrijk
Het eerste dat je doet is, praten met jouw aanstaande! Wat zijn de verwachtingen en bij welk bedrag voelen jullie je allebei goed? Willen jullie een grote bruiloft of willen jullie het klein houden? Midden in het seizoen of net er buiten? Kun je die ene droom laten schieten om de andere uit te laten komen? Zorg ervoor dat jullie het eens worden over de belangrijke punten, voordat je met andere familieleden gaat overleggen.

Wie betaald
Traditioneel gezien betaalt de familie van de bruid de bruiloft, dit is allang niet meer zo. Vaak betalen stellen de bruiloft zelf, met wat hulp van ouders hier en daar. Heb een open en eerlijk gesprek met jullie ouders en kom erachter wat zij willen en kunnen bijdragen. Betalen de ouders niet mee? Denk dat na wat jullie maandelijks kunnen missen, wanneer de bruiloft plaats gaat vinden en hoeveel jullie al gespaard hebben. Het belangrijkste is niet wat jullie kunnen missen, maar wat jullie willen uitgeven aan een bruiloft.

Maak een begroting
Er zijn verschillende planningtools te vinden op internet. Hier zie je welk percentage van het budget jullie ongeveer kwijt zullen zijn aan de verschillende leveranciers.

Stel prioriteiten
Wat zijn de belangrijkste aspecten van de bruiloft? Vinden jullie de mega luxe sportauto belangrijker dan een top catering? Dit is helemaal aan jullie. Let er gewoon op dat wanneer het ene onderdeel duurder uitvalt, jullie ergens op moeten bezuinigen.

Kies een weddingplanner
Het lijkt een flinke uitgave, maar een weddingplanner kan jullie helpen besparen. Door ervaring en contacten met verschillende leveranciers, komen er vaak mooie kortingen uit rollen, dan heb je die kosten er zo weer uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*